Pyhärannan Korpiankkurit

vuodesta 1980

  • Suurenna fontin kokoa
  • Fontin oletuskoko
  • Pienennä fontin kokoa
Femma

S/y Femma on Korpiankkureiden ylpeys!! Femma on nähnyt monet seikkailut parin viimeisen vuosikymmenen aikana lippukuntalaisten ohjastamana. Pisimmän purjehduksen Femma on tehnyt Saimaalle kahdeksannelle meripartiolaisten Satahanka leirille vuonna 1992. Sittemmin Femmalla on vierailtu myös muilla Satahanka leireillä.

Keväisin ja syksyisin Femmalla purjehtivat sudenpennut ja vartiolaiset. Kesäisin purjehditaan pitempiä purjehduksia lähinnä vartiolaisten ja johtajiston matkassa. Femmasta löytyy punkat neljälle ja viides mahtuu nukkumaan riippukeinussa, tosin tämä vaihtoehto lasketaan jo seikkailumatkailuksi… Rajallisten säilytystilojen vuoksi lippukuntalaiset suosivatkin päiväpurjehduksia. Femmalla seilatessa ruuan laitto sekä iloisten partiolaulujen laulu onnistuu mutkattomasti!

Femma on todellinen purjehtijan unelma. Femma on lujaa tekoa eikä hätkähdä pienistä takaiskuista! Kolahduksista vain oppii… Femma on palvellut hyvin pyhärantalaisia purjehtijan alkuja. Monet heistä ovatkin saaneet sammumattoman kipinän seilaamiseen. Kiitos Femmalle!!

Tekniset tiedot Femman kesä 2010

 Tekniset tiedot

Sähköposti Tulosta PDF

 

Lippukunta Pyhärannan Korpiankkurit

alt

alt

Piiri Lounais-Suomen partiopiiri
Luokka Purjevene
Tyyppi Jasmine 25
Suunnittelija/rakentaja  GLM Group/ Nykra Oy Uusikaarlepyy
Rungon materiaali lasikuitu
Rakennettu 1974
Lpk:lle vuonna 1988
Kotisatama Pyhäranta, Reila
Purje- ja rekisterinumero FIN - 571
Pituus (LOA) (m) 7,6
Leveys (Bmax) (m) 2,6
Syväys (Dmax) (m) 1,4
Uppouma (t) 2,5
Isomaston korkeus (m) ~12
Kone Yanmar 7,5 hv
Miehistö max 6
makuupaikkoja 4+1

 

 

Femma Femman kesä 2010
 

Femman kesä 2010

Sähköposti Tulosta PDF

Femma saatiin vesille Rauman Purjehdusseuran telakalta 4.6.2010 ja sen jäkeen on oltu liikkeellä lähes viikottain, usein keskiviikkoisin iltapurjehduksella. Lokikirjan mukaan vain kymmenen kertaa, mutta aika monta reissua on sieltä unohtunut. Rantautumista on harjoiteltu ainakin viiteen saareen. Rippikoululaisiakin oli kyydissä ja syyskuussa harjoiteltiin vielä vähän pimeänavigointiakin.

Ahkerimpia seiloreita ovat olleet Eero, Heidi, Auli, Iiro ja Jere. Kaikki on Femmassa toiminut ihan tyydyttävästi paitsi loki/kaiku-näyttö ei.

Talvehtimispaikka löytyy Varhokylästä. Juhani Urpolahti on luvannut, että Femma voisi talven aikana päästä käväisemään hallissakin. Ainakin kyljen sininen raita tarvitsee uusimisen. Kaiku pitää hankkia ja nykyään pitää olla veneessä GPS-navigaattori. On kuulunut huhuja, että sponsorirahaa voisi löytyä peräti karttaplotterin hankintaa varten.

Myös Lippukunnan Scout-jolla saatiin Eeron toimesta vesille loppukesästä. Kuuma kesä vain kääntyi viileäksi ja jollapurjehdus jäi aika vähiin. Lippukunta on hankkinut trailerin jollalle, jolla jolla saadaan kätevästi vesille. Ensi kesänä sitten jollailemaan!

-Teppo-

 

Femma Tekniset tiedot

 

Viimeksi päivitetty 23.02.2011 22:20
 


Ajankohtaista

No current events.

PyKo Facebookissa


B-P lainauksia

"Kun nouset aamulla, muista että sinun on suoritettava hyvä työ jollekin sinä päivänä. Tee solmu nenäliinaasi tai huiviisi muistuttamaan tästä velvollisuudestasi"

Robert Baden-Powell